De prijzen van grasmatten

De prijs voor het leggen van A-kwaliteit grasmatten, berekenen wij met vaste prijzen per m². Dit maakt het voor u als klant makkelijk de totaalprijs uit te rekenen. De prijzen zijn gebaseerd op een tuin zonder onkruid en puin, daarnaast dient de ondergrond voor 75% vlak te liggen.

Tarieven grasmatten leggen

< 50 m² 51 - 100 m² 101 - 250 m² > 250 m²
Graszoden laten leggen € 350,- € 7,00 € 6,50 Op aanvraag
Frezen ondergrond * € 50,- € 1,00 € 0,85 Op aanvraag
Oud gazon verwijderen € 225,- € 4,00 € 3,50 Op aanvraag

* Gratis in combinatie met het verwijderen van oud gazon.

De prijs die wij hanteren voor het leggen van grasmatten is opgebouwd uit twee componenten. De eerste component is de levering van de grasmatten. Deze prijs is inclusief 6% BTW. De tweede component is de verwerking van de grasmatten, deze prijs is inclusief 21% BTW. Alle prijzen die wij communiceren naar u zijn dan ook inclusief BTW. Voorafgaand aan het leggen van de grasmatten voeren wij werkzaamheden uit om de grond perfect vlak te leggen. Bij deze werkzaamheden zit het bemesten van de ondergrond inbegrepen.

Oude grasmatten verwijderen

Voor het verwijderen van uw oude grasmatten gebruiken wij een graszodensnijder. Deze graszodensnijder verwijdert de grasmat met ongeveer 2 cm wortels en onkruid. Wanneer uw oude grasmatten zijn losgesneden, voeren wij deze voor u af.

Indien de grond na het verwijderen nog hard is, frezen wij deze geheel kosteloos voor u. Als wij uw oude grasmatten komen verwijderen, is het belangrijk dat u uw gazon kort maait en dat de tuin goed bereikbaar is. Wij hebben een doorgang nodig van 90 cm om uw tuin met onze machinerie te betreden.

Het frezen van de ondergrond

Indien de ondergrond, waar de grasmatten komen te liggen, te hard is om te harken, frezen wij deze. Een frees kan u het beste vergelijken met handmatig omspitten. Een frees kan tussen de 5 cm en 25 cm diep frezen.

Tijdens het frezen worden onkruid en de wortels van het oude gazon verwijderd. Indien wij uw oude grasmatten verwijderen, is frezen gratis. Laat u uitsluitend uw grasmatten leggen, dan betaalt u eenmalig de freeskosten.

U betaald pas na afloop

Wij vragen geen aanbetaling voor de aanleg van uw gazon. Wij vertrouwen erop dat u erg graag een nieuw gazon wilt. Pas na afloop betaalt u op basis van het aantal gelegde vierkante meters gras. Onze collega controleert of alles naar tevredenheid is gelegd, legt aan u het gazononderhoud uit en neemt met u de factuur door.

Wilt u binnen 14 dagen een nieuw gazon?

Grasmattenleggen.be kan binnen 14 dagen de werkzaamheden bij u komen uitvoeren. Wanneer u de offerteaanvraag nu verstuurd krijgt u binnen 24 uur van ons een scherpe offerte. Na een akkoord van uw kant neemt onze planning direct contact op om de opdracht in te plannen. Het aantal medewerkers passen wij aan op de omvang van de werkzaamheden. Wij kunnen de werkzaamheden daardoor altijd op één dag uitvoeren. Grasmattenleggen.be legt A-kwaliteit graszoden die al direct een mooi gazon vormen!

3 maanden garantie

U krijgt van ons op het geleverde werk drie maanden garantie. Wij vertrouwen op de A-kwaliteit van onze grasmatten, en zijn overtuigd van de werkwijze en kennis van ons personeel. Mocht er binnen drie maanden een probleem ontstaan met uw gazon, dan komen wij dit probleem voor u oplossen!

Bovengenoemde prijzen gelden o.a. in de gemeenten:

 • Antwerpen
 • Brussel
 • Brugge
 • Gent
 • Namen
 • Leuven
 • Bergen
 • Aalst
 • Mechelen
 • Hasselt
 • Sint Niklaas
 • Turnhout
 • Mol