Grasmattenleggen.be is volledig gespecialiseerd in de aanleg van gazons met grasmatten. Onze medewerkers hebben grote kennis op het gebied van gazon en de aanleg ervan met behulp van grasmatten. Vanaf slechts € 5,50 per m² komen de specialisten van Grasmattenleggen.be bij u een gazon aanleggen. Hieronder leest u meer over onze werkwijze en de grasmatten die wij leggen.

Grasmatten leggen door grasmattenleggen.be

 • Grasmatten leggen al vanaf € 5,50 per m²
 • Een gazon dat mooi vlak komt te liggen
 • Het zijn mooie donkergroene grasmatten
 • U hebt binnen één dag een nieuw gazon
 • U krijgt drie maanden garantie op het geleverde werk

Wanneer kunt u grasmatten leggen?

Het leggen van grasmatten is mogelijk in alle maanden van het jaar. Als het gaat vriezen, is de grond echter te hard om de grasmatten te snijden. Ook kunnen wij de grond niet vlak maken als deze te hard is. De vorstperiode is dan ook de enige periode in het jaar dat het niet mogelijk is om grasmatten te leggen. Mocht het na het leggen van uw grasmatten gaan vriezen, dan zullen de grasmatten niet afsterven, maar slechts bevriezen. Zodra het warmer wordt en de grasmatten ontdooien, zullen de wortels meteen weer doorgroeien.

Op schaduwrijke plekken in uw tuin (bijvoorbeeld onder of langs bomen) kunnen grasmatten makkelijker verstikken door lichtgebrek. In zulke situaties is het beter om tot het voorjaar te wachten, omdat dan de lichtintensiteit hoger is en grasmatten dus eerder zullen vastgroeien.

Wij leggen grasmatten in de gemeenten:

Werkwijze grasmatten leggen

Tijdens de werkzaamheden volgen onze medewerkers een vast stappenplan waarmee wij al jaren succesvol gazons aanleggen in heel België. Doordat wij werken volgens dit vaste stappenplan is succes gegarandeerd en kunnen wij bovendien erg efficiënt werken. Klanten staan vaak versteld van de geoliede manier waarop onze teams grasmatten leggen in hun tuin.

 • Oud gazon verwijderen
 • Ondergrond bewerken
 • Ondergrond walsen
 • Egaliseren met een waterpas
 • Bemesten met organische mest
 • Grasmatten leggen
 • Nazorg

Stap 1: Het oude gazon verwijderen

Het gazon verwijderen wij met een speciale graszodensnijder. Deze snijder snijdt de wortels van het gazon en onkruid weg, zodat het oude gazon makkelijk afgevoerd kan worden. Als het oude gazon verwijderd is, dan wordt de ondergrond geïnspecteerd.

Stap 2: De ondergrond bewerken

De ondergrond moet bewerkbaar zijn, dit betekent dat we met een hark de ondergrond kunnen vlakharken. Als de ondergrond te hard of onregelmatig is, gebruiken wij een frees om de grond bewerkbaar te maken. Een frees spit machinaal de grond. Als de ondergrond bewerkbaar is, wordt deze als eerste vlakgeharkt door ons. Bij het vlakharken van de grond worden de hoogtes uitgezet van het gazon.

Stap 3: De ondergrond walsen

Als de grond vlakgeharkt is, dan wordt deze verdicht door een gazonwals. De ondergrond moet verdicht worden, zodat er later geen verzakkingen plaatsvinden.

Stap 4: Egaliseren met een waterpas

Als de ondergrond verdicht is, dan egaliseren wij de grond met een waterpas. Het egaliseren is een belangrijk onderdeel en is erg moeilijk. Onze medewerkers hebben hier ruime ervaring in, waardoor uw gazon altijd perfect komt te liggen.

Stap 5: Bemesten met organische mest

Als de ondergrond geëgaliseerd is, bemesten wij de grond met organische meststoffen. De meststoffen zorgen voor een betere en snellere aanhechting van de graszoden. Hierdoor is uw gazon eerder klaar voor gebruik.

Stap 6: Grasmatten leggen

Wij leveren A-kwaliteit grasmatten. De grasmatten zijn zo sterk dat ze na 2 weken al klaar zijn voor gebruik. De graszoden worden gelegd en op maat ingesneden. Door onze ervaring hebben we maximaal 5% snijverlies. Als alle graszoden zijn gelegd en op maat zijn gesneden, walsen wij het gazon. Door het walsen worden de graszoden aangedrukt en hechten ze sneller.

Stap 7: Nazorg

Als het gazon gelegd en gewalst is, leveren wij het gazon samen met u op. Als u tevreden bent met het resultaat stellen wij de factuur op. De tuin wordt netjes opgeruimd, geveegd en schoon achtergelaten. Naast de factuur ontvangt u ook een onderhoudskalender. Op de onderhoudskalender staat duidelijk beschreven hoe u het gazon de eerste weken moet onderhouden. U ontvangt 3 maanden garantie op het door ons geleverde werk.

Gras zaaien of grasmatten leggen?

Het kiezen voor gras zaaien of grasmatten laten leggen vraagt een goede afweging. Grasmatten zijn goedkoop, zijn onkruidvrij en hebben goed geworteld, dichtgroeiend gras. Gras zaaien is goedkoper, maar het duurt langer voordat uw een volwaardig gazon heeft. Daarnaast is de kans heel groot dat sommige delen niet goed opkomen of dat er onkruid mee omhoog komt.

De voordelen van grasmatten leggen.

 • Snel resultaat - het gras ziet er snel volgroeid uit, terwijl gezaaid gras er nog wekenlang dun uitziet en het eerste seizoen niet kan worden gebruikt.
 • Een gazon dat aangelegd is met grasmatten, kan erg snel in gebruik worden genomen. Al na twee weken heeft u een volwaardig gazon.
 • Weinig problemen met grasziekten en onkruid; tenminste als er goede grasmatten van hoge kwaliteit zijn aangeschaft.
 • Geen problemen met katten, honden en vogels die het zaaigoed weggraven of wegpikken.
 • Minder gebonden aan tijd – grasmatten kunnen ook in de herfst en winter gelegd worden, ook in andere seizoenen, mits het niet te warm en droog is.
 • Gazonranden zijn duidelijk te bepalen.
 • Uw gazon heeft geen last van kale plekken.